DAF onthult nieuwe XD op IAA 2022

DAF onthult de opvolger van de CF, die dan XD gaat heten, in september op de IAA in het Duitse Hannover.

De Nieuwe Generatie DAF XD is gebaseerd op het platform van vorig jaar geïntroduceerde XF, XG en XG⁺ trucks. DAF heeft bij het ontwerp van deze nieuwe cabines, van meet af aan rekening gehouden met een kleinere variant, de XD.

Alleen een 11 liter motor

Uit een eerste persbericht kunnen we afleiden dat de XD alleen met de 11 liter motor van DAF geleverd kan worden. Bij de huidige CF-serie kan een nieuwe CF ook gewoon met een dertien liter motor besteld worden. Klanten kunnen dit als beperking ervaren. Het DAF Connect fleetmanagementsysteem zorgt dankzij over-the-air-software-updates voor tijdbesparing bij verversing dan wel verbetering van de software. 

XD Electric

DAF schrijft verder dat er sprake is van  volledig nieuw ontworpen voorzijde van het chassis. Ook is er sprake van een nieuwe cabinevering en nieuwe achterasvering. DAF zegt verder dat er bij het ontwerp van de XD rekening is gehouden met alternatieve aandrijflijnen. Getuige de voortgang bij de concurrentie op het gebied van elektrische trucks, zal in Hannover ongetwijfeld ook een XD Electric zijn debuut maken.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *