DAF levert honderd MX11 motoren aan Otokar

DAF Components heeft 100 MX-11-motoren geleverd aan de Turkse busfabrikant Otokar. De Euro 6-krachtbronnen worden gemonteerd in nieuwe ‘metrobussen’; geledevoertuigen die Istanbul, de grootste metropool van Europa, doorkruisen op speciale rijbanen voor snelbussen.

DAF Components is een onafhankelijke leverancier van componenten zoals motoren, assen en cabines voor fabrikanten van bussen, touringcars, speciale voertuigen en schepen over de hele wereld. 

Heuvelachtige busbanen

De 100 door Otokar bestelde Euro 6 PACCAR MX-11-motoren leveren 270 kW/370 pk en een koppel van 1900 Nm bij 900 toeren per minuut. De vlakke koppelcurve staat garant voor een soepel rijkarakter en biedt passagiers maximaal comfort, ook op de heuvelachtige busbanen van Istanbul.

Otokar heeft voor de door DAF gebouwde PACCAR-motoren gekozen vanwege de betrouwbaarheid en de lage onderhoudskosten ervan. De service-interval van slechts één onderhoudsbeurt per jaar zorgt bovendien voor een maximale inzetbaarheid van de voertuigen, aldus DAF Components.

Een miljoen passagiers per dag

De metrobussen van Istanbul vervoeren in totaal ongeveer 1.000.000 passagiers per dag. Het onderhoud van de geledebussen zal door Otokar worden uitgevoerd in samenwerking met de plaatselijke DAF-dealer.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3303 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.