DAF komt met oplaadapparatuur voor elektrische trucks

DAF Trucks introduceert een serie laadapparaten voor zowel de DAF LF Electric en DAF CF Electric trucks als andere elektrische bedrijfsvoertuigen, inclusief bestelwagens.

DAF Trucks biedt een volledig aanbod vaste laadstations aan met vermogens van 20 kW tot 360 kW. Voor maximale flexibiliteit zijn bovendien ook mobiele laders met vermogens van 24 kW tot 40 kW leverbaar.  Speciaal voor trucks die na afloop van hun dagelijkse ritten ’s avonds of ’s nachts worden opgeladen, zijn laders van 20 kW tot 50 kW beschikbaar.

De laders van 120 kW en 180 kW zijn ontworpen voor snelladen en daardoor volgens DAF ideaal voor wagenparken waarbij elektrische voertuigen op meerdere routes of in meerdere diensten worden ingezet. De 180 kW lader levert volgens DAF voldoende vermogen om de meeste elektrische trucks in minder dan drie uur op te laden. De krachtigste uitvoering is de lader van 350 kW, een oplossing die elektrische trucks in minder dan twee uur volledig kan opladen of twee voertuigen tegelijkertijd kan snelladen, zegt DAF. Mobiele laders zijn volgens DAF ideaal voor hulp bij hulp onderweg of in werkplaatsen waar maximale flexibiliteit van de laadinfrastructuur nodig is.

Integratie

De partners die DAF heeft geselecteerd voor de laadapparatuur hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de bouw en aanleg van geavanceerde laadvoorzieningen. Dat garandeert een naadloze integratie van onder meer de volledig elektrische DAF trucks met de laadpalen en de netwerksoftware. Indien nodig zorgen de partners ook voor de locatieschouw, de energiemodellen en de aansluiting. Ook onderhouden zij de laadapparatuur. Dat garandeert een optimale communicatie tussen de trucks en de laders, aldus DAF.

Anders plannen

“De inzet van volledig elektrische trucks vereist een specifieke manier van plannen en werken”, aldus Richard Zink, Director Marketing & Sales bij DAF. “Wij maken de overstap voor zijn klanten zo eenvoudig mogelijk. We adviseren altijd over hoe een elektrische truck maximaal kan renderen in de dagelijkse werkzaamheden. En vanaf vandaag bieden we onze klanten ook laadapparatuur van topkwaliteit. Daardoor zijn zij verzekerd van de meest optimale integratie tussen de truck en de laadvoorziening.”

Via DAF-dealers en TRP stores

Klanten kunnen de laders aanschaffen bij DAF-dealers en in de TRP stores. Het volledige aanbod aan laadstations voor elektrische voertuigen krijgt twee jaar garantie.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3342 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.