DAF komt met elektro-hydraulische voorloopas

DAF Trucks komt met een voorloopas-mogelijkheid voor de nieuwe generaties XF, XG, XG+ en XD. De nieuwe voorloopas is elektro-hydraulisch gestuurd en niet meer mechanisch zoals voorheen. Volgens DAF scheelt dat 30 kg gewicht.

De componenten van het nieuwe systeem nemen volgens DAF minder ruimte in beslag op het chassis. Daardoor kunnen op trekkers tot 40% grotere brandstoftanks worden gemonteerd. En ook dat zorgt voor een verdere verlaging van de bedrijfskosten: dankzij een capaciteit van 900 liter kunnen de tanks van de XD, XF, XG en XG⁺ nu worden bijgevuld daar waar de brandstofprijzen het laagst zijn.

Elektro-hydraulisch

Op basis van de rijsnelheid en wielbasis berekent het nieuw ontwikkelde Elektro Hydraulisch Stuursysteem continu de optimale stuurhoek voor de gestuurde voorloopas. Hierdoor is volgens DAF een zeer nauwkeurige besturing gegarandeerd. Voertuigen die zijn voorzien van de nieuwe gestuurde voorloopas, profiteren bovendien van een draaicirkel die met 12% verder is verkleind. Dat garandeert een optimale manoeuvreerbaarheid.
Boven 45 km/h fixeert de nieuwe elektro-hydraulische gestuurde voorloopas zichzelf in de middenpositie voor maximale voertuigstabiliteit. De volledig opnieuw ontworpen ophanging, geleiding en hefinrichting van de nieuwe elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas zorgen voor het gewenste chauffeurscomfort.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *