Chereau-trailers met zonnepanelen

De Franse koeltrailerbouwer Chereau gaat samenwerken met Sono Solar Technolgy om een systeem van zonnepanelen te ontwikkelen op het dak van Chereau-koel- en vriestrailers. Onder gunstige omstandigheden levert dit volgens de bedrijven 9,8 kW piekvermogen op, wat op jaarbasis 3400 liter zou schelen en 9 ton CO2-uitstoot.

De bedrijven verwachten dat er op het dak van een trailer ruimte is voor 58 vierkante meter aan zonnepanelen. In hoeverre in genoemde cijfers is meegerekend waar de trailer wordt ingezet en wat de invloed is van de winter, is niet bekend. De nieuwe trailer wordt op de IAA van september aanstaande geïntroduceerd. Dit zal een testexemplaar zijn, bedoeld om te kijken of genoemde claims waargemaakt worden en wat er zou moeten gebeuren om koel- en vriestrailers op groetere schaal te kunnen bouwen voorzien van zonnepanelen. Sono Motors zegt dat het wereldwijd al zeventien partners heeft die de zonnepanelen van het bedrijf gaan gebruiken.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.