Broshuis weer operationeel

Trailerfabrikant Broshuis heeft de ransomware-aanval achter zich kunnen laten en is weer volledig operationeel, meldt het bedrijf in een bericht op de website. Na de digitale overval op 29 januari, was Broshuis al op maandag 31 januari weer voor 90 procent in staat de werkzaamheden te verrichten, aldus het bedrijf.

“Helaas is er wel (persoonlijke) data gestolen en dit kan mogelijk openbaar komen. Er is geen zuiver beeld, wat wel en niet gelekt is. Daarom is er een complete analyse gemaakt van alle opgeslagen data en hebben we met alle potentieel betrokken personen en partners contact gehad. Uiteraard is er aangifte gedaan en meteen officieel melding gedaan bij de autoriteit persoonsgegevens. De afgelopen weken zijn we vooral bezig geweest om al onze systemen op ongewenste software te controleren en ervoor zorg te dragen dat alle gegevens beschermd zijn. Er kan weer veilig gewerkt worden,” aldus Broshuis.

Minimale gevolgen

“De gevolgen van deze ransomware aanval op ons productieproces (wat al geplaagd werd door Covid-19) zijn daarmee tot het minimum beperkt gebleven. Deze aanval heeft ervoor gezorgd dat onze ICT-diensten nog beter beveiligd zijn tegen aanvallen van buitenaf.”

“We blijven open in onze communicatie naar u toe en willen vooral iedereen bedanken voor de sympathieke berichten en begrip voor deze situatie,” aldus Broshuis.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.