Bluekens verkoopt eerste tien BYD-trucks

Truckdealer Bluekens is behalve Volvo-dealer ook dealer van het Chinese truckmerk BYD, dat uitsluitend elektrische trucks produceert. Onlangs werden de eerste tien BYD’s geleverd aan TDS, dat rijdt als bezorgingsdienst voor Ikea in de regio Amsterdam.

TDS staat voor Top Delivery Service en is een samenwerkingsverband tussen Holwerda Transport, P.A. van Rooyen en Brakenhoff Transport. Directeur René Wissink van TDS zegt dat hij al langer bezig is om elektrisch rijden door te voeren. “De samenwerking met Bluekens hierbij is van wezenlijk belang gebleken. Volgens Wissink presenteerde Bluekens een compleet exploitatieplan om elektrisch rijden te realiseren.

Fleetmanagement

De nieuwe trucks hebben een actieradius van 200 kilometer die wordt gerealiseerd met dank aan een lithium-fosfaat batterij. De distributietrucks hebben een GVW van 7,5 ton. TDS heeft in samenwerking met Bluekens een laadinfrastructuur gerealiseerd, waarbij de trucks dagelijks op dezelfde locatie opladen. Hierin spelen zonnepanelen een grote rol. Bluekens heeft het hele fleetmanagement rond de trucks opgetuigd waardoor TDS zich op zijn kerntaken kan richten. Daarbij heeft TDS doorlopend inzicht in de kosten.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.