Automotive Innovation Award voor Ebusco 3.0

De elektrisch aangedreven bus Ebusco 3.0 is de winnaar van de Automotive Innovation Award 2021 in de categorie Technologie. Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende prees bij de uitreiking de innovatiekracht van de Nederlandse mobiliteitsindustrie.

Het oordeel van de vakjury over de Ebusco 3.0: “Ebusco kennen we, de Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven. Openbaar vervoer is immers duurzaam, duurzaam openbaar vervoer is de volgende stap. Ebusco 3.0 laat zien dat Nederland op dit gebied vooroploopt.”

Peter Bijvelds van Ebusco: “Ebusco is al sinds 2010 onderweg om openbaar vervoer te verduurzamen. De 3.0 is het resultaat van ervaring en het bijeenbrengen van kennis uit verschillende disciplines. Het is de meest innovatieve bus ter wereld. Uit Nederland. En hij draagt bij aan een betere leefomgeving. Nu nog is 1 op de 5 bussen elektrisch, wij gaan de transitie versnellen, want uiteindelijk is onze bus goedkoper. En dat is belangrijk, want ‘Green is nice, as long as it does not affect the price’.”

Services

De inzendingen voor de Automotive Innovation Award werden verdeeld in twee categorieën: diensten en technologie. In de categorie diensten ging de prijs naar PowerD, een slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 617 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *