Active Grip Control houdt Volvo op de weg

Volvo Trucks introduceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsfunctie voor elektrische vrachtwagens, Active Grip Control. De technologie zou een flinke verbetering moeten bieden in stabiliteit, accelaratie en het remmen in gladde omstandigheden.

“De verbetering bij het opgaan van een gladde, onverharde weg is echt indrukwekkend. Ik geloof dat dit de productiviteit zal verhogen, niet in de laatste plaats voor transportbedrijven in het constructiesegment”, zegt Anna Wrige Berling namens Volvo Trucks.

Slippen

Als de truck begint te slippen, laten meerdere sensoren het besturingssysteem van het voertuig reageren op de omstandigheden van het wegdek en gebruiken de elektromotoren van het voertuig, samen met andere actuatoren, om de bestuurder te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij lege ritten te verminderen.

“Met Active Grip Control geven we onze chauffeurs nog meer mogelijkheden om over moeilijke wegen en ondergronden te rijden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Dit is een unieke functie die door de Volvo Group is beschermd door middel van patenten”, legt Anna Wrige Berling uit.

Remmen

Volvo claimt dat Active Grip Control ook verbeteringen laat zien bij het remmen, aangezien de functie kan worden gebruikt voor gecontroleerd regeneratief remmen zonder ABS in te schakelen.

De Active Grip Control-functie wordt beschikbaar op de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX Electric. Een vergelijkbare functie zal ook beschikbaar komen op vrachtwagens met een diesel- of LNG-aandrijflijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 543 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.