Aanvulling nieuwe constructies stootbalk

Eerder dit jaar zijn de eerste tekeningen van de nieuwe RAI CarrosserieNL stootbalkconstructies beschikbaar gekomen.

Nu zijn er nog twee extra stootbalkconstructies aan toegevoegd, de STS01BM08 en STS01BO08. Dit zijn twee stootbalkconstructies die gebout kunnen worden aan het chassis.

De constructies zijn speciaal voor voertuigen met een technische maximum massa tot en met 8000 kg ontwikkeld. Door de lagere benodigde krachten kunnen de constructies lichter worden gemaakt. Voor bedrijfswagens N2 met een massa van niet meer dan 8000 kg is het toegestaan dat de hoogte van de stootbalk 100 mm mag zijn.

Zowel de nieuwe als de overige stootbalktekeningen kunnen via RAI CarrosserieNL aangevraagd worden als individuele of Europese goedkeuring. De afhandeling door RDW kan enige tijd duren. Vanaf 6 juli 2022 moeten in Nederland de stootbalken van alle nieuwe voertuigen voldoen aan de nieuwe eisen. Daarom is het advies tijdig de goedkeuring(en) aan te vragen.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan stootbalkconstructies die in de plaats komen van de ALL A en de ALL C.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.