fbpx
bekeken: 210 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Cargoboss en Van Daalen Transport samen

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 oktober 2020, 10:09

Leestijd: 2 minuten

Transportbedrijven Cargoboss en Van Daalen Transport uit Maasdijk worden met ingang van 2021 één bedrijf: BosDaalen. “De tijd is er rijp voor”, zegt directeur en mede-eigenaar Aris van Daalen.

Beide organisaties hebben een lange historie in het Westand. “We zetten een stap in de toekomst, maar zetten de geschiedenis tegelijkertijd voort. Het voelt alsof twee families één worden”, voegt zijn compagnon Gerard van den Bos toe.

Geen overname

De twee directeuren benadrukken dat er geen sprake is van een overname. “Cargoboss en Van Daalen Transport waren en blijven in handen van de twee families”, zo legt Van Daalen uit. “We werken al sinds de jaren zeventig intensief samen. Zeker op het gebied van backoffice zijn er al eerder veel diensten samengevoegd. Wij blijven werken vanaf onze hoofdvestiging in Maasdijk en onze vestiging in Eschbach (Dld). Het is voor ons een logische stap dat we nu verder gaan onder één naam, met één logo en één krachtige uitstraling.”

Overgrootvaders

De twee familiebedrijven werden opgericht door de twee overgrootvaders van de huidige directeuren, Cargoboss in 1902 en Van Daalen Transport in 1920. “Dat stuk historie laten we niet los, dankzij de naam BosDaalen”, zo legt Van Daalen uit. BosDaalen richt zich net als de twee oude bedrijven op geconditioneerd groupagevervoer van groente, fruit, bloemen en planten naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. “Ons klantenbestand loopt redelijk door elkaar heen. Ook in dat opzicht is het een logische keuze dat we nu één firma worden”, aldus Van den Bos.

Topspeler

Het bedrijf wil “een topspeler zijn in een markt die steeds vaker vlugger en verser is”, voegt Van Daalen toe. “We voegen twee gezonde bedrijven samen tot één sterke en herkenbare speler.” Met het samengaan ontstaat een onderneming met zo’n 350 personeelsleden en een wagenpark van 120 vrachtwagens. Ze worden gefaseerd voorzien van het nieuwe logo en de kleuren, die werden ontworpen door het Rotterdamse bureau Studio Fraaj. Van Daalen: “Het is de verwachting dat de eerste vrachtwagens met de nieuwe naam begin komend jaar gaan rijden.”

Dodehoek-camera en…VSDV doet nieuwe overname: TLS…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties