fbpx
bekeken: 569 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Broers Van Heertum in Quote 500

DOMEIN:

Geplaatst op: 4 november 2020, 11:19

Leestijd: 2 minuten

Het verkopen en servicen van trucks is een activiteit met dunne marges, net als het wegtransport zelf. Toch blijken sommige ondernemers er positief uit te springen. Zo verschenen de gebroeders Van Heertum, eigenaren van BAS Veghel, dit jaar in de Quote 500, de lijst van vijfhonderd rijkste Nederlanders.

De Quote 500 is een degelijk stuk huiswerk van de Quote-redactie, die het vermogen van de broers Caspar en Bas van Heertum schatten op 200 miljoen euro. Dat komt niet alleen uit de dealerschappen van Renault en Volvo, maar vooral uit de internationale handel in gebruikte voertuigen. Daarvan doet BAS Veghel er zeker 2500 per jaar. Ze worden verkocht in tal van landen, onder andere in Zuid Amerika.

Van Doorne

Opvallend is ook dat het vermogen van de familie Van Doorne, nazaten van DAF-oprichters Hub en Wim van Doorne, hun vermogen zagen groeien. Die groei komt onder andere van de Pallieter Group, de holding achter Truckland. Dit is een van de grootste DAF-dealerbedrijven, met name sterk in de Hollandse provincies. Door de verkoop van een ander bedrijf uit de Pallieter Group, zagen de Van Doornes hun vermogen flink stijgen.

Net als BAS Veghel verdient ook Truckland een deel van de omzet buiten Nederland, maar we schatten dat dit een veel kleiner aandeel is. Truckland heeft nu elf vestigingen in ons land, nog een in België en twee in Spanje. De Van Doornes staan voor 675 miljoen op de lijst.

Nijhof-Wassink

Een derde dealerbedrijf annex transporteur in de lijst is Nijhof-Wassink, waarvan Fred en zijn zus Jogé op 150 miljoen euro worden geschat. Volgens Quote is hun vermogen gedaald. Dat zou heel goed kunnen; het bedrijf is de afgelopen tijd nogal eens in het nieuws door weer een nieuwe overname. Die hebben betrekking op de uitbreiding van het transportbedrijf.

Vervoerders

Opvallend bij de transporteurs is verder dat de broers Ad en Cees Kuijken ook ineens tot de rijkste Nederlanders behoren. Zij verkochten hun bedrijf KLG Europe aan het Chinese Sinotrans, waardoor er ineens 385 miljoen euro op hun rekening is komen te staan.

Ook Pieter den Hartogh ging dik meer verdienen als ceo van zijn honderdjarige familiebedrijf. Hij is nu goed voor 110 miljoen euro. Andere bekende vervoerders in de lijst zijn Wolter Koops, Meeus Transport, Raben en nieuwkomer Schenk, gespecialiseerd in brandstoffenvervoer. De broers Arjan en Harry Schenk zijn goed voor 110 miljoen euro, aldus Quote.

IoT, ofwel voorbij telematicaVerdubbel de lichtopbrengst en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties