bekeken: 203 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Britten willen verbod op tien jaar oude banden

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 juli 2020, 10:09

Leestijd: < 1 minuut

De Britse regering heeft aangekondigd dat banden van tien jaar of ouder niet langer zijn toegestaan op trucks en bussen. Met de maatregel wil de Britse regering de verkeersveiligheid verbeteren.

Op iedere band moet de productiedatum duidelijk zichtbaar zijn. De maatregel geldt voor het hele Verenigd Koninkrijk, inclusief Wales en Schotland. Volgens de regering ging aan het besluit een intensief onderzoek vooraf. Daarin wordt geconcludeerd dat de werking van de banden fors afneemt als ze zo oud zijn. Met name roestvorming in het karkas zou een te groot risico zijn geworden.

Vooras

De Britten zijn met name fel op de vooras, naar aanleiding van een ongeluk enkele jaren geleden met een touringcar. Daarbij kwam een jonge chauffeur om het leven nadat een band op de vooras van zijn touringcar was geklapt. Uit onderzoek bleek dat de betreffende band negentien jaar oud was.

De verwachting is dat de benodigde wetgeving in het najaar geëffectueerd wordt. De regering instrueert de DVSA, de Britse verkeersinspectie, om nadrukkelijker op de banden te letten.  De maatregel is een van de zeventig maatregelen die de Britten in twee jaar tijd nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

MAN breidt TGE-gamma verder…Nieuwe DKTI-subsidie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties