fbpx
bekeken: 267 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Branche werft vmbo’ers op Transport Compleet

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 februari 2020, 13:56

Leestijd: < 1 minuut

Brancheorganisatie RAI CarrosserieNL gaat in samenwerking met Transport Compleet tijdens de vakbeurs twee middagen (25 en 26 maart) organiseren om vmbo’ers enthousiast te maken voor een beroep in de carrosserie- en trailerbouw. Zij zoeken hiervoor de medewerking van bedrijven uit Hardenberg en omgeving.

In een aparte hal van 1500 vierkante meter, die is afgescheiden van de beursvloer, kunnen bedrijven diverse doe-activiteiten aan de vmbo’ers aanbieden. Die activiteiten duren tot circa 16:00 uur. Dat kunnen bedrijven zijn die een stand hebben op de beurs, maar ook bedrijven die niet op de beurs staan, kunnen zich in de doe-hal presenteren.

Pitch

De bedrijven die wel op de beurs staan, krijgen de gelegenheid om de scholieren voordat de beurs opent een korte presentatie van hun bedrijf te geven. Deze pitches staan gepland van 12:30 uur tot 14:00 uur, het moment waarop de beurs opengaat.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de activiteiten die een bedrijf aanbiedt, aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden in het bedrijf. Te denken valt aan het sleutelen aan een trailer, de montage van een onderdeel, een laadklep, een laadkraan, maar het kan ook een virtuele ervaring zijn.

Mobiliteit en transport

De organisatie hoopt in de doe-hal een grote diversiteit aan activiteiten te kunnen herbergen. De scholieren met het profiel mobiliteit en transport zijn immers vrij breed georiënteerd. Ze kunnen later kiezen voor het vak van carrosseriebouwer, schadehersteller, autospuiter of automonteur, maar kunnen ook logistiek medewerker, chauffeur of metaalbewerker worden.

Master Milo

Tijdens de middagen zal ook Master Milo aanwezig zijn. Master Milo is bekend van zijn technische vlogs op YouTube en is onlangs door RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) aangetrokken om meer bekendheid te geven aan het vak van carrosseriebouwer. In opdracht van RAI CarrosserieNL heeft hij een 4×4 omgebouwd en aangepast zodat er boomstammen mee geladen en vervoerd kunnen worden.

Bedrijven die interesse hebben zich op deze manier aan vmbo-scholieren te presenteren kunnen contact opnemen met RAI CarrosserieNL.

MAN onthult nieuwe truckserie…Van den Bosch koopt Willis…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties