bekeken: 354 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Noord-Brabant kiest voor waterstof

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 maart 2018, 11:07

Leestijd: 1 minuut

De gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant gaan flink inzetten op waterstof. Zij streven ernaar om in 2019 twintig waterstof-elektrische bussen en huisvuilauto’s te hebben rijden. Daartoe wordt onder meer een waterstoftankstation gerealiseerd.

Betrokkenen hebben hiertoe een verklaring getekend. De komende maanden wordt een projectplan uitgewerkt, met bijbehorende businesscase. Het doel is om voldoende (subsidie)gelden veilig te stellen. Breda neemt in dit kader ook al deel aan het Europese project Revive. Binnen dit project moet een proef gaan draaien met twee waterstof aangedreven vuilnisauto’s. De ambitie is om dit aantal uit te breiden tot tien.

Waterstoftankstation

Binnen het Europese project Waterstofregio 2.0 heeft de leverancier van schone brandstoffen Pitpoint samen met Waterstofnet een subsidie gekregen voor de realisatie van een waterstoftankstation. Breda heeft de samenwerking met deze partijen gezocht. Naar een geschikte locatie wordt momenteel gezocht. Nog voor de zomer wordt een definitief besluit genomen of de waterstof aangedreven bussen en vuilniswagens besteld kunnen worden. Doel is dat de vuilniswagens medio 2019 en de bussen medio 2020 kunnen gaan rijden.

Tags: , ,

CBS: minder kilometers, meer…ING: hoge afzet trucks,…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties