fbpx
bekeken: 131 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bomen compenseren CO2-uitstoot Den Engelsen

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 oktober 2020, 09:54

Leestijd: < 1 minuut

Den Engelsen Bedrijfswagens, officieel dealer van MAN en Volkswagen Bedrijfswagens, compenseert tot eind 2020 een groot deel van de CO2-uitstoot voor de geleverde bedrijfswagens. Dit gebeurt door middel van het aanplanten van bomen. Per verkochte bedrijfswagen worden tien nieuwe bomen aangeplant in een eigen bos in de provincie Limburg.

De actie is onderdeel van een pakket dat het voor ondernemers extra aantrekkelijk maakt om nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen. Ondanks de voor sommige bedrijven economisch onzekere tijden merkt Den Engelsen dat veel ondernemers juist heel bewust vooruitkijken. Daarbij wordt extra kritisch gelet op de impact van keuzes op mens en milieu. Andere acties uit het pakket hebben betrekking op garantie en onderhoudskosten.

Klimaatneutraal

Met de actie komt Den Engelsen Bedrijfswagens naar eigen zeggen tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten om klimaatneutraal te ondernemen. De keuze voor de provincie Limburg onderstreept de lokale betrokkenheid van de bedrijfswagendealer, die vestigingen heeft Eindhoven, Nijmegen, Venlo en Stein.

Het planten van bomen staat voor Den Engelsen Bedrijfswagens symbool voor duurzaamheid, een belangrijk onderdeel van de toekomstvisie van het bedrijf. Het is niet alleen een investering in een prettige en gezonde leefomgeving, maar ook in een duurzame lange termijn relatie met klanten.

Zuurstofproductie

Voor de aanplant van bomen werkt Den Engelsen Bedrijfswagens samen met de Nederlandse stichting Trees for All. In vergelijking met andere gewassen hebben bomen de grootste netto zuurstofproductie. Vijftig bomen halen in één jaar gezamenlijk ongeveer een ton aan CO2 uit de lucht. Op termijn streeft Den Engelsen Bedrijfswagens ernaar om het eigen ‘bedrijfswagenbos’ steeds verder te laten groeien. Voor dit jaar is het doel op minimaal tweeduizend bomen vastgesteld.

Ook een Carver voor…Dodehoek-camera en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties