bekeken: 422 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Boete voor Paccar na DAF-export Iran

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 8 augustus 2019, 12:07

Leestijd: 1 minuut

Het moederbedrijf van DAF Trucks, Paccar, is in de VS aangelopen tegen een boete van 1,7 miljoen dollar. Tegen de regels van de Amerikaanse overheid in, exporteerde DAF 63 trucks naar Iran tussen oktober 2013 en februari 2015.

De boete is opgelegd door een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De afdeling richt zich op transacties met landen waartegen de VS sancties hebben afgekondigd.

DAF zou in de genoemde periode 51 trucks hebben geleverd aan een dealer in Hamburg en twee aan een dealer in Frankfurt. Nog eens tien werden geleverd aan een dealer in Sofia. Vervolgens werden de vrachtwagens doorverkocht aan klanten in Iran. Volgens het Amerikaanse ministerie behaalde DAF hieruit een omzet van 5,4 miljoen dollar.

Ontslag

De boete had nog een miljoen hoger kunnen uitvallen. Maar omdat Paccar zelf ingreep, de betreffende dealers bijschoolde en andere medewerkers ontsloeg, concludeert de Amerikaanse overheid dat DAF zich heeft ingespannen om zulke overtredingen in de toekomst te vermijden.

Tags: , , , ,

TIP gebruikt koeltrailers met…‘Tijd dat de minister…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties