fbpx
bekeken: 147 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Beter rijgedrag door Performance Portal

DOMEIN:

Geplaatst op: 29 september 2020, 14:14

Leestijd: < 1 minuut

Performance Portal, het platform voor rijstijlanalyse van Trimble, draagt bij aan de mentaliteitsverandering bij chauffeurs, waardoor transporteurs brandstof kunnen besparen. Bij Bakker Transport & Warehousing zien ze een duidelijke progressie. “In het eerste half jaar is de gemiddelde score voor het rijgedrag gestegen van 6,9 naar 7,6.”

Performance Portal is in staat het rijgedrag van elke chauffeur, ongeacht het merk, te vertalen in een rapportcijfer. “Elke maand krijgen de chauffeurs een uitdraai met hun score. Als we onderscheid maken tussen chauffeurs die pendeldiensten, nationaal, internationaal of ’s nachts rijden, kunnen we de vergelijking nog eerlijker maken”, vertelt Marco Dijkstra, die zich bij Bakker Transport & Warehousing bezighoudt met de analyse van het rijgedrag en de coaching van chauffeurs.

“Als een score duidelijk afwijkt van het gemiddelde, nodigen we die chauffeur uit voor een gesprek. Maar we merken dat de scores inmiddels ook vragen bij de chauffeurs zelf oproepen. Ze willen weten waarom ze hoog of laag scoren en hun rijgedrag verder verbeteren. Als dat nodig is, geven we chauffeurs een extra training of rijden we een dag met ze mee.”

Brandstofverbruik

In het half jaar sinds de start met Performance Portal is de gemiddelde score gestegen van 6,9 naar 7,6. Dijkstra vertrouwt erop dat het verbeterde rijgedrag op termijn ook zichtbaar wordt in een lager brandstofverbruik. “Met name het stationair laten draaien van de motor blijft een uitdaging. Chauffeurs laten de motor vaak lopen als ze even uitstappen om papieren te laten tekenen. Maar als ze even moeten wachten op een andere chauffeur en blijven hangen voor een praatje, zijn ze zo een kwartier verder. Dat is zonde van de brandstof, terwijl de oplossing zo simpel is: gewoon de sleutel omdraaien.”

Kwart meer incidenten met…Twee DAF-trucks voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties