bekeken: 164 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Belgische Alcomotive distributeur Maxus

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 mei 2020, 14:59

Leestijd: < 1 minuut

Het Belgische Alcomotive wordt exclusief distributeur van de Chinese elektrische bestelbus Maxus voor de Nederlandse en Duitse markt.

Maxus is een onderdeel van het Chinese SAIC, waartoe ook de merken Roewe en MG behoren. SAIC is op de Chinese markt de belangrijkste automotive groep. Wereldwijd is het de zevende speler op de markt, die in 2019 ruim 7 miljoen voertuigen verkocht.

De Maxus zal in Nederland worden verkocht via een dealernetwerk dat momenteel met circa twintig verkoop- en servicepunten het Nederlandse grondgebied bijna volledig afdekt, waaronder Autocentrum Beelen. Met het gamma elektrische voertuigen richt Maxus zich voornamelijk op gemeentelijke bedrijven, logistieke bedrijven met bovenal veel last mile delivery en bedrijven die zich ook ecologisch willen profileren.

Herman Claes staat als algemeen directeur aan het hoofd van Maxomotive voor de verschillende landen. Lou Jedeloo is aangesteld als country manager voor Nederland.

Modellen

Maxomotive zal voornamelijk elektrische Maxus-bestelwagens verkopen. Dat segment is vooral interessant voor bedrijven en organisaties die hun mobiliteit in de steden op een ecologische manier willen organiseren en ook in de toekomst zeker willen stellen. In de eerste fase komt de grote bestelwagen EV80 beschikbaar. Vanaf september zal Maxus ook een compactere eDeliver3 bestelwagen aan het gamma toevoegen. Ten slotte komt vanaf deze zomer tevens de Deliver9 in het L3H2-segment, voor wie langere afstanden moet overbruggen.

TLN: tweede steunpakket schiet…Global Data: bestelwagens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties