fbpx
bekeken: 139 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

AVT-groep biedt snelle vervanging aandrijfas

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 november 2020, 09:53

Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar heeft AVT-groep, het multifunctionele servicebedrijf op het gebied van truck- en traileronderhoud, transportkoeling, banden​, hydrauliek en industriële services, een apart bedrijf opgericht dat als doel heeft om klanten snel aan een nieuwe aandrijfas te helpen.

Daartoe kwam CSN (Cardan Service Network) Nederland tot een franchise-overeenkomst met het Duitse Wichmann uit Osnabrück. Dit bedrijf is in diverse landen vertegenwoordigd en produceert al meer dan vijftig jaar aandrijfassen. De vestiging in Roosendaal van CSN beschikt over moderne equipment om aandrijfassen te reviseren en desgewenst ook te repareren. 

“Een belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking met Wichmann is dat we ongeplande stilstand van onze klanten zoveel mogelijk willen voorkomen, dan wel willen inkorten”, zegt woordvoerder Rick van der Bruin van AVT. “Dankzij hun ontwikkeling in hun machine zijn we in staat om drie werkstappen voor de productie van cardanassen in één keer te voltooien. Hierdoor kunnen we het 4 uurs serviceconcept bij onze klanten aanbieden indien de klant een VIN-nummer opgeeft. Met het VIN-nummer hebben we alle benodigde informatie al tot onze beschikking en kunnen we de productie direct starten. Het produceren duurt ongeveer een uur, hetzelfde geldt in de meeste gevallen voor de levering. We houden een buffer aan van nog eens twee uur.” 

‘Ongeplande stilstand zo veel mogelijk voorkomen dan wel inkorten’

In de regel levert CSN de meeste aandrijfassen voor lichte tot en met zware bedrijfsvoertuigen, maar ook aandrijfassen voor bouwmachines en industriële machines kunnen bij dit bedrijf geserviced, gerepareerd, gemodificeerd of vervangen worden door een nieuw exemplaar dat meteen klaar is voor gebruik. Van der Bruin legt verder uit dat CSN aandrijfassen ook assen kan inkorten of verlengen. Alle werkzaamheden, inclusief uiteraard het balanceren, bevinden zich in de portfolio van CSN aandrijfassen, zegt Van der Bruin. 

Het merendeel van de cardanassen die tegenwoordig in gebruik zijn, behoren tot de onderhoudsvrije categorie, legt Van der Bruin uit. “Cardanassen die regelmatig smering vereisen zie je steeds minder. CSN biedt de klant de keuze uit een as die hij zelf regelmatig smeert, of een onderhoudsvrije as. Mankementen die CSN het meest frequent aantreft zijn geroeste of versleten kruislagers en uitgedroogde rubbers. De oorzaak kan liggen bij de reiniging van de truck met een hogedrukspuit. Cardanassen die gereinigd zijn met een hogedrukspuit moeten na elke reiniging weer opnieuw worden gesmeerd. Onderhoudsvrije cardanassen mag je nooit reinigen met een hogedrukreiniger. Na het wassen van de voertuigbodem middels een waterbad is het noodzakelijk om de kruiskoppelingen opnieuw te smeren.”

CSN Nederland bevindt zich in een eigen vestiging in Roosendaal, waar vijf personen permanent werken. Daarnaast werken we met lokale drop-off en pick-up punten in Waddinxveen, Vuren, Moerdijk en Breda. Ook alle grossiers van de G-Truck groep, waaronder Wijlhuizen, vertegenwoordigen het innovatieve concept. De derde mogelijkheid is dat CSN afspraken met nachtdistributeurs heeft en alle logistiek voor u regelt.

MAN maakt werkplaatsen klaar…Hoger GVW voor trucks op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties