bekeken: 138 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

ASKO bestelt 75 elektrische Scania-trucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 mei 2020, 14:33

Leestijd: < 1 minuut

De Noorse supermarktketen ASKO heeft 75 batterij-elektrische trucks besteld bij Scania. Het gaat om drie-assers met een GVW van 27 ton en een gestuurde sleepas. Het is een opmerkelijke order, omdat ASKO net was begonnen aan een proef met waterstoftrucks van Scania. ASKO heeft ook elektrische trucks besteld bij Tesla.

Van de nu bestelde elektrische Scania’s had ASKO er al twee op proef. ASKO heeft de gang er flink in, het bedrijf wil in 2026 zoals het noemt ‘fossielvrij’ zijn. Ondanks vragen onzerzijds wil Scania nog niet de specificaties van deze elektrisch aangedreven trucks kwijt.

Toch elektrisch

Opmerkelijk is wel, dat ASKO deze order nu al plaatst, terwijl het er enkele maanden geleden op leek, dat het bedrijf voorlopig nog wel in een testcyclus zou verkeren en Scania ook. Ga maar na: in 2017 haalde Scania de vakpers nog naar het hoofdkantoor om te verkondigen dat een volledig elektrische Scania er voorlopig nog even niet in zat. Intussen zaten merken als Mercedes, Volvo en DAF al volop in de voorbereidingen. Deze merken kunnen inmiddels leveren.

Scania zette in eerste instantie in op waterstof. Het waterstof tankstation in het Noorse Trondheim was een grote stap op weg naar de proef waar ASKO eerder dit jaar mee begonnen is.

OM eist vijf jaar cel tegen…TLN: tweede steunpakket schiet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties