fbpx
bekeken: 128 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

App helpt efficiency van trucks verbeteren

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 oktober 2020, 15:42

Leestijd: 2 minuten

Om chauffeurs te helpen de efficiency van hun truck te verbeteren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verlagen, lanceert DAF Trucks de DAF Connect-app, een app die het rijgedrag van de chauffeur kan optimaliseren via diens mobiele telefoon. De app biedt planners, fleetowners en chauffeurs tevens de mogelijkheid om met elkaar over bijvoorbeeld de actuele rit te communiceren en deze communicatie vervolgens centraal op te slaan.

De meeste nieuwe DAF-trucks zijn uitgerust met DAF Connect, een platform dat wagenparkbeheerders en planners via een online portal actueel inzicht geeft in de prestaties van hun voertuigen en logistieke processen. Door hier een app aan toe te voegen die een chauffeur op zijn smartphone kan downloaden, ziet hij wat hij kan doen om nog zuiniger te rijden. Minder bruusk gasgeven en eerder beginnen met uitrollen, bijvoorbeeld. Of beter anticiperen op het verkeer. Ook het gebruik van de cruise control wordt inzichtelijk gemaakt, net als het stationair laten draaien van de motor. Dat alles is te zien in een dashboard, dat de chauffeur meteen tips geeft hoe hij of zij nog efficiënter kan omgaan met de truck.

Prestaties

Jorg Wijnands, marketingmanager bij DAF Connect: “Een chauffeur die weet hoe je zo efficiënt mogelijk rijdt, kan op jaarbasis duizenden euro’s besparen. We zien dan ook dat een groeiend aantal DAF-klanten hun chauffeurs een extra beloning geeft als ze volgens de Eco Score Card zuinig rijden. Met de DAF Connect-app kan de chauffeur zijn of haar prestaties van de afgelopen 24 uur bekijken, maar ook een analyse laten maken van de afgelopen week, maand, het kwartaal of zelf het afgelopen jaar. Aangezien de app gekoppeld is aan de bestuurderskaart, neemt de chauffeur de eigen prestaties altijd mee, ongeacht in welke DAF-truck hij of zij rijdt – zelfs als de chauffeur meerdere werkgevers heeft.”

Communicatie

Een ander onderdeel van de DAF Connect-app is de mogelijkheid voor planners en fleetowners om met de chauffeur via het DAF Connect platform te communiceren over bijvoorbeeld planningen, de route en aanverwante logistieke zaken. Chauffeurs ontvangen de vragen op het scherm van hun telefoon en kunnen deze met een simpele druk op de knop beantwoorden. De communicatie tussen de chauffeur en zijn of haar thuisbasis wordt vervolgens centraal opgeslagen. Daardoor kan ook na een dienstwissel een nieuwe groep planners bijvoorbeeld reeds gemaakte afspraken teruglezen.

Dubbele overname Mercedes door…Onderdelen Kraker snel in huis…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties