bekeken: 898 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Anti-dumpingbelasting voor Chinese banden

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 8 mei 2018, 15:35

Leestijd: 1 minuut

De Europese Unie heeft op 4 mei een anti-dumpingbelasting ingesteld voor de import van Chinese vrachtwagenbanden. Het treft onder meer banden van Giti en Aeolus, die ook in Nederland verkocht worden.

De zaak is aan het rollen gebracht door enkele Europese bandenfabrikanten en -vernieuwers die klaagden over oneerlijke concurrentie in de markt voor vrachtwagenbanden. De Europese Unie geeft nu gehoor aan die klacht en stelt een zogeheten anti-dumpingbelasting in.

Markt beweegt

Het betreft een voorlopige voorziening voor een halfjaar, waarvoor per band een vast bedrag aan extra belasting wordt geheven. Voor Giti bijvoorbeeld geldt een anti-dumping belasting van 57,42 euro. Dat betekent overigens niet dat Giti-banden nu 57,42 euro duurder worden. Wim Reijmerink, directeur van Truck Tyre Partner, dat Giti in de Benelux importeert: “We gaan die belastingverhoging niet een op een doorvoeren. We kijken goed naar de markt, die nu zal gaan bewegen. Het is ook aan de fabrikant om nog eens naar de prijzen te kijken. En mijn verwachting is dat ook de Europese vrachtwagenbandenfabrikanten hun prijzen zullen aanpassen.”

Beroep

Reijmerink is het uiteraard niet eens met de maatregel en kondigt aan in beroep te zullen gaan. “Wij hebben nog nooit Giti-banden gedumpt. We zijn bovendien een merk dat ook voor vernieuwing in aanmerking komt. Daarbij zijn er in Europa jaarlijks veertien miljoen vrachtwagenbanden nodig in de vervangingsmarkt. Vier miljoen daarvan komen er uit China. Wat denk je dat het gevolg is als die wegvallen?”

Andere belangrijke importeurs van Chinese banden, waaronder groothandel Heuver, die onder meer het merk Aeolus importeert, kunnen op dit moment nog niet reageren op de belastingmaatregel van de Europese Unie.

Tags: , , , ,

Van den Bosch neemt Broekema…FNV wint in zaak toeslag…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties