bekeken: 219 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Amsterdamse start-up in elektrische stadsdistributie

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 september 2019, 10:41

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe, Amsterdamse start-up Rolling the City betreedt de markt voor stadsdistributie met een licht, elektrisch aangedreven voertuig dat volgende maand zijn debuut maakt in de hoofdstad.

De regio Amsterdam vormt het startpunt voor Rolling the City, met de intentie om de activiteiten snel verder uit te breiden naar andere grote Nederlandse steden en vervolgens ook naar Europese steden. Om de daad bij het woord te voegen gaat Rolling the City een serie lichte elektrisch aangedreven voertuigen (LEV’s) introduceren. Voor de ontwikkeling van deze voertuigen is Rolling the City een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Regis Motors, onderdeel van Mecaprom Motors, een toeleverancier van diverse grote autofabrikanten.

Introductie in oktober

Het eerste resultaat van die samenwerking is de Regis Epic0, die een laadcapaciteit heeft van 700 kilogram en een actieradius van maximaal 170 kilometer. Volgens de initiatiefnemers is dat meer dan voldoende voor een drukke werkdag in de Amsterdamse binnenstad. Begin oktober wordt de Regis Epic0 in Nederland geïntroduceerd, op termijn gevolgd door meer LEV-oplossingen.

Start-up

Rolling the City is een Amsterdamse onderneming die eerder dit jaar werd opgericht. De start-up focust zich op de ontwikkeling en distributie van LEVs, als oplossing voor stedelijke mobiliteitsproblemen. De initiatiefnemers achter Rolling the City zijn Huib Stad en Marijn Romer, die vanuit een gedeelde passie voor mobiliteit en innovatie besloten om hun ideeën over dichtslibbende wegen en luchtvervuiling vorm te geven. Huib Stad verdiende zijn strepen in de Nederlandse auto-industrie bij onder andere Kia, Mercedes-Benz en The New Motion, terwijl Marijn Romer binnen Rolling the City de knowhow van operationeel management en supply chain inbrengt vanuit zijn ervaring bij onder meer Post NL, TNT en Stedin.

Nooteboom nadrukkelijk…Nieuwe Mewa-merkencatalogus is…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties