Zeventien Actros trucks voor Dailycool

In de vloot van Dailycool voert men al jaren een bewuste tweemerkenstrategie met Mercedes-Benz en Volvo. Een jaar geleden werd besloten om ter uitbreiding en vervanging een praktijktekst met vijf verschillende truckmerken te doen. Dit leidde tot de aanschaf van 17 nieuwe Actros 1942 LS trekkers met de tweede generatie OM471 motor. Bovendien zijn de trekkers uitgerust met de anticiperende cruisecontrol PPC (Predictive Powertrain Control), waarmee extra besparingen mogelijk zijn. Naar verwachting zullen de trucks, die zijn geleverd door Gomes, zo’n 180.000 km per jaar rijden.

Met het geconditioneerd transport voor tientallen opdrachtgevers en aanvullende diensten als warehousing, orderpicking en voorraadbeheer, tracht Dailycool een zo hoog mogelijke bezettingsgraad te realiseren. In een eerder stadium werden processen, automatisering en personeelsplanning ( HRM) hiervoor gestroomlijnd. Ook in het wagenpark is deze aanpak zichtbaar door onder meer dubbele shifts met dezelfde vrachtwagen te rijden. Nieuw is de ervaring met FleetBoard op de 17 Actros trucks. Dit  telematicasysteem biedt veel inzicht in de rijstijl van de chauffeurs. Maar ook wordt met de module Service & Uptime het onderhoud efficiënt ingepland door de dealer.

Dailycool is honderd procent dochter van de Schot Groep. Met 52 trekkende eenheden verzorgt de logistieke dienstverlener geconditioneerde transporten van dagverse levensmiddelen binnen Nederland, België en Duitsland. Deze oplossingen variëren van FTL (Full Truck Load) tot meer fijnmazige distributie. Met een prestatiegerichte marktbenadering verwacht Dailycool verder autonoom te groeien. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *