Zes nieuwe Renaults voor Geodis

Geodis Road Nederland is actief in de Benelux en Noord-Frankrijk en richt zich op vier sectoren: chemie, gas, bulkbier en containervervoer. De zes Renault Trucks T trekkers worden ingezet voor de containeractiviteiten.

Bram Biemans, directeur Geodis Road Nederland: “We hebben een benchmark gedaan in het kader van Euro VI, daar kwam Renault Trucks als zeer aantrekkelijk voertuig uit naar voren. De stap naar Euro VI was voor ons noodzakelijk vanwege ritten van en naar de Maasvlakte. Gedurende de benchmark hebben we voornamelijk beoordeeld op aanschafwaarde, brandstofverbruik/management en de gehele exploitatiekosten. Wat we bij de nieuwe generatie Renault Trucks T bovendien aantrekkelijk vonden, was het comfort en de ergonomie. De trucks zijn nu enkele maanden in bedrijf en we ontvangen veel positieve reacties van de chauffeurs. Ook de conclusies op het gebied van het brandstofverbruik zijn uiterst positief.”

Geodis

Geodis is wereldwijd actief en onderdeel van SNCF Logistics. De Business Line Road heeft een jaaromzet van ruim 900 miljoen euro binnen Europa, wat onder andere gerealiseerd wordt met een wagenpark van 2.250 trekkers, 650 bakwagens en meer dan 5.000 trailers.

Geodis heeft in de Benelux ongeveer duizen medewerkers en 285.000 m² opslagruimte, verspreid over dertien locaties in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Venlo, Venray, Enschede, Antwerpen, Almere en Zaventem. Er wordt continu geïnvesteerd in trainingen en opleidingen voor de medewerkers en in ICT om ook in de toekomst innovatieve logistieke processen te kunnen garanderen.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *