Zeeman beveiligt laadkleppen

De kunststof beschermhoek is voorzien van een krachtige magneet en blijft daardoor volgens de leverancier stevig op zijn plek zitten. Voor aluminium laadkleppen heeft Magprotect gegalvaniseerde stalen platen ontwikkeld om de werking van de magneet toe te kunnen passen. In een schroefgatvariant is de hoek ook op hout aan te brengen. Het product kan op iedere constructie worden bevestigd en beschermt niet alleen tegen scherpe hoeken, maar zorgt met zijn felle kleur ook voor een duidelijke markering. De uitvinding uit IJmuiden voorkomt beschadigingen aan producten en materieel en zorgt er tevens voor dat chauffeurs en voorbijgangers zich niet verwonden.

Veilig in drukke winkelgebieden

Zeeman, de nieuwste afnemer van de beschermhoek, heeft meer dan 1250 winkels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. De winkels krijgen jaarlijks zo’n 70 miljoen klanten op bezoek. Vanuit het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn worden alle winkels enkele malen per week bevoorraad. Frank Hesselmann, hoofd transport van Zeeman: “Om de fillialen in Europa te beleveren, bevinden we ons vaak in drukke winkelgebieden. Veiligheid en zichtbaarheid is daarom heel belangrijk.”

Magprotect is opgericht in IJmuiden en sinds een jaar actief met de verkoop van de magnetische beschermhoek. De productie van de beschermhoek is het afgelopen jaar verdubbeld en de innovatie wordt inmiddels in meer dan 25 landen gebruikt. Het product vindt, naast in de transport- en logistieksector, ook gretig aftrek in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *