Wijlhuizen gaat Valx assen verkopen

Valx is een Nederlands trailerassenmerk dat destijds door MCB Valkenswaard in de markt is gezet. De assen worden geproduceerd bij ‘s werelds grootste fabrikant, Fuwa in het zuiden van China. Vorig jaar nam Fuwa Valx over via een Australische werkmaatschappij, Fuwa K-Hitch. Dit bedrijf zoekt sindsdien naar een verkoop- en servicenetwerk. Dit lijkt nu gevonden te zijn in Top Truck dat beleverd wordt via de G-Truck grossiers zoals Wijlhuizen.

Top Truck is echter opgezet met Group Auto, een wereldwijd actief netwerk van grossiers (zoals G-Truck) en werkplaatsen. Het moge duidelijk zijn dat het Europese perspectief van Top Truck een ideaal netwerk vormt voor Valx en Fuwa. Dit internationale perspectief is echter nog niet gerealiseerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat dat dit jaar wel gebeurt.

De Nederlandse Top Truck-vestigingen zullen hierdoor trailers met Valx assen kunnen servicen en van de juiste nieuwe onderdelen voorzien. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *