Wian kiest Crafters

Wian uit het Limburgse Beek heeft gekozen voor de Crafters met 2.0 TDI-dieselmotor (80 kW/109 pk) in de langste en een na hoogste versie. Aan deze bestelauto’s worden volgens de leverancier bijzonder hoge eisen gesteld. Zo moeten zij dagelijks circa honderd klanten beleveren in voornamelijk de Zuid-Limburgse regio.

“Optrekken, remmen, stoppen, drempels, stoepranden, en honderden keren op een dag de portieren en schuif- en achterdeuren open en dicht”, legt Abdullah Cecik uit, die de vloot van het bedrijf beheert.

Kritische praktijktest

“Ongeplande stilstand is geen optie en we moeten voor honderd procent kunnen terugvallen op de dealer, in dit geval MAN Geleen.”

Cecik vertelt verder dat aan de beslissing om opnieuw voor Crafters te kiezen een kritische praktijktest met andere merken vooraf ging. “Dat ging niet alleen om de dagelijkse gang van zaken met zo’n bestelauto, maar zoals gezegd hebben we ook de dealerorganisatie uitvoerig getest.”

Wian is snel gegroeid en heeft inmiddels vestigingen in Venlo en in Rotterdam.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *