Werkmieren van de economie

Het hele wezen van de BedrijfsautoRAI draait natuurlijk om die investeringen. De Boer omschreef het wegvervoer als de werkmieren van de economie, die moeilijke tijden achter de rug hebben. De Boer ging erin mee dat de regelgeving voor de branche soms als ‘unfair’ wordt ervaren, waarbij de branche ook nog te maken krijgt met langs elkaar heen werkende inspectiediensten.

Al deze zaken verhullen niet dat voor het eerst in jaren de sector weer investeert, gezien de plus van dertig procent in de truck-en trailerverkopen. Daarmee behoort Nederland tot de snelste groeiers in Europees perspectief. Een en ander leidt er ook toe dat er 2.000 leerwerkplekken gecreëerd moeten worden, om de instroom van nieuw personeel op gang te brengen.

Het zijn deze zaken die tot de conclusie leiden dat de BedrijfsautoRAI mooi getimed is. Er wordt geïnvesteerd, er is vraag naar personeel. Er is kennis nodig. Deze editie ligt op koers voor een mooi succes. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3491 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *