Wellicht Britse douane in Hoek van Holland

De havenplaats wordt al langere tijd geplaagd door illegale migranten die vanuit Nederland naar Engeland willen met de ferry. In het eerste half jaar van 2015 zijn 160 illegalen gevonden. Dat zijn er net zoveel als in heel 2014. De verwachting is dat dit probleem nog groter zal worden.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken wil daarom nauwer samenwerken met Nederland. Om te voorkomen dat migranten de oversteek maken, komen Britse grenswachten mogelijk naar Hoek van Holland. Zij gaan vrachtwagens waarop de illegalen zich kunnen verstoppen, extra controleren.

Engeland vroeg om uitbreiding van de samenwerking nadat twee weken geleden 64 mensen werden aangehouden in Harwich. Zij zaten verstopt in vier vrachtwagens uit Hoek van Holland. Zondag was het weer raak: 51 illegalen werden gevonden in een vrachtwagen in de Engelse stad Killingholme.

Overigens was Dijkhoff het donderdag niet mee eens met de vergelijking dat Hoek van Holland het nieuwe Calais is, de Franse havenplaats waar migranten ook op vrachtwagens en schepen klimmen. Dijkhoff is het er niet mee eens dat de situatie in Hoek van Holland net zo ernstig kan worden als in Calais.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *