Wegtransport profiteert van groeiende vraag

De volumeontwikkeling voor 2016 zal volgens de analisten van de bank uitkomen op 3,0 procent. In 2017 is de groei met 2,5 procent wat bescheidener, maar nog steeds aanzienlijk en iets hoger dan het gemiddelde van alle branches.

Internationaal actieve logistieke bedrijven zien volgens ING de Nederlandse markt op dit moment per saldo beperkt groeien. Op Europa en de Verenigde Staten gerichte bedrijven presteren daarbij relatief goed. De prijsdruk blijft groot, maar dalende brandstofprijzen geven enigszins lucht. Olie gerelateerde groothandels kampen daarentegen met lagere de omzetten door de gedaalde olieprijs. Voor groothandels actief in andere segmenten staan de seinen wel op groen.

Overigens doen alle Nederlandse bedrijfssectoren het in 2016 beter dan het voorafgaande jaar. Koplopers zijn, met een volumegroei van vier procent, de bouw en de zakelijke dienstverlening.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *