Wegtransport profiteert van aantrekkende groei

De binnenlandse markt blijft in 2016 een vliegwiel voor het wegtransport en daarmee is de sector uit het dal. De groei in vrachtvolume komt uit op 2,6 procent bij 3,5 procent meer omzet. De dalende rentabiliteit heeft een keerpunt bereikt en zal naar verwachting ook in 2016 licht verbeteren, maar hiervoor zullen de tarieven wel moeten stijgen. Het perspectief voor de Nederlandse wegtransportsector is terug. Internationaal verliest de sector nog steeds marktaandeel, maar in de cirkel van 300 km rondom de standplaats is de vraag nu sterker.

Machiel Bode, ING sectormanager transport en logistiek: “Met de terugkeer van volumes komt niet automatisch prijsherstel tot stand en zijn rendementen dus sterk afhankelijk van de operationele efficiency van de inzet van mensen en middelen. De markt vraagt ook om continue verbeteringen. Om dat mogelijk te maken zullen transport en logistiek ondernemers in 2016 moeten doorgaan met investeren in ICT en in medewerkers om de juiste management informatie te kunnen genereren.”

Lees hier de volledige Vooruitzicht transport en logistiek van ING >>

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 339 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *