Waterstof voor bedrijven met thuistankinstallaties

De Dalergy Group, waar onder meer Gulf Nederland en Dalhuisen Olie deel van uitmaken, is met Twinning Energy een samenwerking aangegaan om waterstof aan te kunnen bieden aan bedrijven met een (mobiele) (thuis)tankinstallatie. Hiermee wordt waterstof beschikbaar voor (groot)verbruikers in onder andere bouw, transport, landbouw en infrastructuur.

“Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij het verkrijgen van opdrachten, waardoor ook duurzame brandstoffen steeds belangrijker worden”, aldus Peter Dalhuisen, directeur van de Dalergy Group. “Wij willen voorloper zijn in het bieden van een steeds uitgebreider portfolio aan alternatieve energiesoorten die daadwerkelijk bijdragen aan een lagere CO2-footprint en over een bewezen techniek beschikken. Door onze samenwerking met Twinning Energy voegen wij waterstof toe aan dit steeds uitgebreidere aanbod met onder andere ethanol, FAME (bio-diesel), gehydrogeneerde plantaardige olie (HVO) en premium dieselproducten zoals Gulf Diesel Green, TRAXX Diesel en het CO2-compenserende product TRAXX Zero. Ook het aanbieden van groene stroom en groengas past in deze strategie.”

Duurzaam

Wim Peels, algemeen manager van Twinning Energy, de totaaldienstverlener die klanten adviseert en ontzorgt in duurzaam ondernemen met waterstof, legt uit: “We ervaren een sterk toenemende vraag van onze klanten naar waterstofoplossingen, zoals een compact tankstation of lokale waterstofproductie bij het eigen bedrijf. Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven direct aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen. We zijn ervan overtuigd dat we samen met Dalergy Group ondernemers kunnen bedienen in de totale duurzamere energiemix.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.