VSE stuursystemen overgenomen door Hübner

De Duitse industriële groep Hübner neemt het Nederlandse VSE over, zo maakt eerstgenoemde bekend. Hübner bestaat uit drie divisies, mobiliteit, materialen en kunststoffen en technologie die met hoge trillingsfrequenties werkt.

Hübner beoogt om samen met VSE speciale software te ontwikkelen specifiek voor stuursystemen van trailers. “We zien dat de bus-industrie in toenemende mate behoefte heeft aan gestuurde assen”, aldus Mark Wöhrmann, hoofd van de business-unit Chassistechniek van Hübner. “Met behulp van de experts van VSE kunnen we de technologische maatstaf ontwikkelen op het gebied van hydropneumatiek en kunnen we dat doortrekken naar stuursystemen. Met hun Smart Steering System dat VSE in 2019 introduceerde, heeft VSE een ongeëvenaard systeem in huis.”

Expertise

“Met Hübner verrijken we een ons met een partner die het potentieel van onze expertise erkent, die ons kan introduceren in nieuwe marktsegmenten en die samen met ons verder wil groeien”, zegt Dick Lodder, algemeen directeur van VSE. De Nederlandse stuursystemenfabrikant behoorde sinds 2014 bij de eveneens Duitse Weber Hydraulik Groep. De overname door Hübner is officieel ingegaan op 1 januari van dit jaar. Over de overnameprijs zijn geen details bekendgemaakt.

Marktleider

“Ons doel is om marktleider te worden in de markt van geavanceerde chassis-oplossingen voor bussen en voor bedrijfswagens, alsmede voor treinen”, zegt Helge Förster die bij Hübner verantwoordelijk is voor de divisie Mobiliteit. Op twee locaties produceert Hübner al voor deze sectoren, te weten in Haan bij Düsseldorf en in Feucht nabij Neurenberg.

Veenendaal

VSE blijft actief vanuit de hoofdvestiging in Veenendaal waar het elektro-hydraulische stuursystemen en ophangingssystemen ontwikkelt voor de truck- en trailerindustrie. In de afgelopen jaren zijn meer dan 50.000 voertuigen in Europa uitgerust met technologie van VSE. De circa 70 personeelsleden, hoofdzakelijk ingenieurs, genereerden een omzet van 14 miljoen euro in dit specialisme het afgelopen jaar.       

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.