Vos Transport Deventer test HVO 100

Vos Transport Deventer wil een praktijkest starten met de synthetische brandstof HVO 100. Daartoe heeft het bedrijf voor het eerst Iveco’s aangeschaft van het type S-Way.

Zoals bekend verkoopt Iveco dit model ook met een LNG-aandrijflijn. Maar Vos wil uitvinden in hoeverre de trucks beter presteren wanneer ze op een synthetische brandstof rijden. Binnenkort krijgt Vos de eerste liters HVO geleverd. Met deze brandstof zouden trucks schoner zijn en vrijwel geen CO2 meer uitstoten. Wat HVO doet voor het brandstofverbruik en het onderhoud zal moeten blijken. De Iveco-diesels zijn SCR-only, er is dus geen sprake van een EGR-systeem.

Connectiviteit

De nieuwe Iveco’s zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitstechniek van Iveco. Daarmee staat Vos in nauw contact met de fleetspecialisten van Iveco. Wanneer de Iveco’s een maand bij Vos gereden hebben, gaan de betreffende chauffeurs op cursus bij Iveco. Dit programma sluit volgens Vos Transport goed aan op het eigen opleidingsprogramma dat het heeft voor nieuwe chauffeurs. Het bedrijf zegt erop toe te zien, dat chauffeurs waar mogelijk met hun favoriete truckmerk de weg op gaan. Bij Vos rijden nu vooral voertuigen van DAF, Scania en Mercedes-Benz.

Wanneer de test met HVO 100 brengt wat men verwacht, wil Vos de brandstof met name gaan gebruiken voor trucks die onderweg zijn naar Scandinavië.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.