Vos test Ecocombi’s XL in Zweden

Het dubbele volume zorgt voor efficiënt transport en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het gebruik van twee identieke trailers zorgt verder voor maximale flexibiliteit omdat er geen effect is op bestaande laad- en losprocedures.

Vos Logistics voert de pilot uit in samenwerking met Scania en lokale partners en met toestemming van de Zweedse autoriteiten. De initiatiefnemers zijn continu op zoek naar schone en efficiënte transportoplossingen. De introductie van de Ecocombi XL sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de initiatiefnemers.

Van Tilburg ‘blij verrast’

Jan van Tilburg is projectmanager bij Vos Logistics en initiatiefnemer: “Om eventuele obstakels te voorkomen heb ik de Ecocombi XL gevolgd op zijn eerste trip van Stockholm naar Malmö. Ik was blij verrast over het succesvolle verloop van de reis en geloof sterk dat dit concept is op te schalen in Zweden en andere Europese landen. De inzet van de Ecocombi XL draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en overbelasting op de Europese wegen.”

Gedurende de testfase zal de Ecocombi XL worden ingezet op geselecteerde wegen in Zweden. Vos Logistics heeft de ambitie om deze nieuwe transportoplossing verder uit te rollen in Zweden en andere Europese landen.

Meer lezen over Ecocombi-ervaringen uit de praktijk? Aftersales Truck vroeg een aantal wagenparkbeheerders naar hun mening > >

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *