Vos Logistics verder met Cubo Tainer wisselsysteem

Door de toenemende vraag van klanten voegt Vos Logistics in het laatste kwartaal van 2021 in totaal 75 nieuwe wissellaadbakken toe aan de vloot. Dit is volgens het bedrijf weer een stap in de uitbreiding van mobiele opslag- en HV-transportoplossingen. Met deze uitbreiding opereert Vos Logistics met 1500 laadeenheden in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Vos Logistics heeft in het verleden een concept ontwikkeld genaamd CuBoTainer®. Deze interne innovatie is gepatenteerd als wissellaadbak en biedt veel voordelen voor klanten. Het concept van de CuBoTainer® is praktisch en draagt tegelijkertijd bij aan de veiligheid. Het komt vooral van pas bij het vervoer van losse en verpakte goederen in volle vrachtwagenladingen over de weg omdat het een vormvaste constructie oplevert. Een combinatie kan een inhoud tot 120 m3 bevatten. Daarnaast is het een zeer kostenefficiënte mobiele opslagoplossing die veel flexibiliteit biedt.

Medewerking

Samen met WECON GmbH, specialist in bedrijfswagens en containertechniek, bouwde Vos Logistics deze samenwerking op, beginnend met een prototype dat al snel resulteerde in de productie van een scala aan wissellaadbakken. De combinatie van harde zijpanelen en gordijnzijwanden zorgen volgens Vos voor een veilig transport terwijl de goederen toch vanaf de zijwanden kunnen worden gelost. De CuBoTainer® zorgt volgens het bedrijf voor stabiliteit en een hoge mate van bescherming van de lading tegen invloeden van buitenaf. De oplossing maakt de optimalisatie van opslag mogelijk alsook transport van industriële verpakkingsmaterialen, isolatiematerialen en textielrecycling, maar het is ook geschikt voor andere producten. Optioneel valt het te gebruiken in combinatie met een kooiaap.

Toekomst

Wim Roelofsen, BU Manager in Nederland legt de reden van de investering uit: “Door 75 nieuwe wissellaadbakken aan onze vloot toe te voegen, investeert Vos Logistics in de toekomst. Op het gebied van investeringen speelt de behoefte van onze klanten een cruciale rol in onze besluitvorming. Omdat de vraag naar extra wissellaadbakken toenam, hebben we besloten om in deze behoefte te voorzien om zo onze klanten goed te kunnen blijven bedienen. We geloven in samen groeien met onze klanten.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.