Volvo’s voor Nippon-Express

Nippon Express is een van de grootste multinationale logistieke dienstverleners ter wereld. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk voor intermodaal transport van hoogwaardige goederen, voor het merendeel van en naar Azië. De Nederlandse divisie is gevestigd op diverse locaties in Amsterdam en Rotterdam. Het zwaartepunt van de bedrijfsactiviteiten ligt op warehousing en distributie van lucht- en zeevracht. Vijfentachtig procent van het wegtransport wordt uitbesteed, de andere vijftien procent van het wegtransport komt voor rekening van eigen trucks.

“De nieuwe Volvo-trucks zullen worden ingezet binnen de Benelux”, vertelt Paul la Grouw, Manager Forwarding bij Nippon Express Euro Cargo B.V. “Eén Volvo FM is opgebouwd als koelwagen voor transport van bloemen, planten en farmaceutica, de andere bakwagen zal worden gebruikt als verhuiswagen.” Hertoghs in Roosendaal verzorgde de opbouw.

“Volvo Group Truck Center kwam met vlag en wimpel door de selectie”, aldus La Grouw. “Ze vielen als organisatie op door hun aandacht en het werken vanuit eigen kracht. Na een aantal presentaties is ons een demotruck ter beschikking gesteld die we voor alle verschillende werkzaamheden hebben ingezet, zowel lokaal als op de langere afstand. Het lage dieselverbruik van de Volvo FH viel daardoor direct op. Ook onze chauffeurs waren lovend over het comfort en de technische mogelijkheden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *