Volvo’s FM 370 voor Mol Cargo

De specialiteit van het bedrijf is de logistiek rondom motoren en scooters. Voor dat laatste beschikt Mol Cargo onder meer over een opslagcapaciteit van ruim 11.000 m². Met vijftig trekkende eenheden wordt het transport uitgevoerd.

Theo Wijgers, financieel directeur Mol Cargo: “Onze specialisatie is feitelijk ontstaan uit hobby. Maar door een uniek concept te ontwikkelen en de goederenstromen te optimaliseren is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste logistieke diensten die we leveren. Wij halen motoren en scooters op bij de fabrikant, verzorgen voor een aantal importeurs de opslag en distribueren op bestelling. Bijzonder is dat we de motoren en scooters op hun wielen vervoeren. We hebben opleggers met beweegbare vloeren, die voorzien zijn van vastzetmechanismen, waardoor het mogelijk is met een zo hoog mogelijke beladingsgraad te rijden.”

Gold Contract en Dynafleet

De Volvo FM is volgens Mol Cargo flexibel en perfect toegerust voor het transport in de Benelux. “Veiligheid is voor ons belangrijk en de brandstofefficiency van de Volvo FM. We hebben bij Van Dijk Culemborg een compleet pakket afgenomen, inclusief Volvo Gold Contract. Wij vinden dat onderhoud aan een Euro VI te complex is om het zelf te doen. Daarmee doe je eigenlijk twee dingen. Je maakt het onderhoud probleemloos, zeker omdat Van Dijk steeds over onze schouder meekijkt en de trucks op slijtage online monitort, maar ook maak je variabele kosten tot vaste kosten. Belangrijk is ook dat bij de komst van deze trucks er een duidelijke instructie gegeven is, zodat chauffeurs het maximale uit hun truck kunnen halen. En met Dynafleet kunnen we ook nog eens online truck- en rijgedrag analyseren.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *