Volvo: Roeland Ruygt volgt Kees Visser op

Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de Volvo-organisatie waarvan de laatste 20 jaar als algemeen directeur van Volvo Group Truck Center (VGTC), gaat Kees Visser per 1 januari 2022 met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de huidige commercieel directeur van Volvo Trucks Nederland, Roeland Ruygt.   

Kees Visser startte in 1995 als aftersalesmanager bij – toen – Volvo Truck en Bus Nederland in eerst Waddinxveen en vanaf 1998 Beesd. Een functie die hij zag als uitdaging en de ideale combinatie tussen techniek en commercie. Vanaf 2002 was Kees Visser als algemeen directeur Volvo Group Truck Center nauw betrokken bij de verkoop van zowel Volvo- als Renault-trucks in de randstad. Met VGTC werd hij in 2005, 2007 en 2018 uitgeroepen tot beste dealer van Europa. Na ruim 25 dienstjaren gaat Kees Visser per 1 januari 2022 met pensioen.

Roeland Ruygt is benoemd tot zijn opvolger en zal per 1 januari 2022 de functie Visser overnemen. Hij is sinds 2000 werkzaam bij Volvo en heeft diverse posities bij zowel de dealergroep als bij de importeur bekleed. In december 2017 groeide hij door naar de functie van commercieel directeur.

“De huidige transitie naar duurzame alternatieven maakt de keuze van transportbedrijven voor het type voertuig en de specificatie steeds ingewikkelder. Moeten zij gaan voor een alternatief dat al beschikbaar is, wachten op een nog duurzamere aandrijflijn of toch nu nog gaan voor een zuinige dieselmotor? Binnen VGTC zit ik dichter op de markt en zal ik samen met mijn toekomstige team klanten nog beter kunnen ondersteunen in hun investeringen voor een duurzame toekomst met behoud van hun winstgevendheid”, verklaart Roeland Ruygt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *