Volvo moet tijdelijk productie staken vanwege chipstekort

Fabrikant Volvo heeft flink last van haperingen in de onderdelentoevoer. Het bedrijf meldt dat het de productie van nieuwe vrachtwagens moet beperken vanwege een tekort aan elektronische halfgeleiders, zogeheten chips. Daaraan is al langer gebrek, maar in het komende tweede kwartaal moet Volvo de productie om de zoveel tijd een dag stil leggen. Op die manier verwacht Volvo twee tot vier weken aan effectieve productietijd te gaan missen.

Volvo zegt dat het onmogelijk is om een overzicht te krijgen in de productie levering van halfgeleiders, maar ook van andere cruciale onderdelen. Daardoor verwacht Volvo een negatief effect op omzet- en winstontwikkeling van de komende tijd, die juist in het teken zou moeten staan  van herstel.

Kennelijk hapert de levering van onderdelen niet bij iedereen. We belden DAF en Scania nog even na, maar daar zeggen ze wel last te hebben van onregelmatige onderdelentoevoer, maar niet zodanig dat de fabriek op korte termijn een of enkele dagen stilgelegd hoeft te worden. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *