Volvo FL: kleinere motor, meer laadvermogen

Bovendien is Dynafleet, het transportinformatiesyteem van Volvo Trucks, voortaan rechtstreeks af fabriek te bestellen op deze lichte en middenklasse bakwagens. “We verbreden het aanbod van de Volvo FL en we verbeteren de productiviteit. De nieuwe combinatie met lichtere aandrijving en hoger laadvermogen richt zich voornamelijk op klanten die een hoge productiviteit eisen en die een kosteneffectieve transportoplossing zoeken”, vertelt Pernilla Sustovic, segmentmanager distributie bij Volvo Trucks.

De vijf liter vier-cilinder motor van Volvo voldoet aan de Euro VI-normen en is leverbaar met 240 pk/900 Nm en 210 pk/800 Nm. Deze cijfers staan volgens Volvo garant voor een gunstig brandstofverbruik en een laag geluidsniveau. Beide krachtbronnen worden nu verkrijgbaar in een groter aantal Volvo FL-modellen, waaronder die van 14- en 16-ton.

Aangezien de motor en transmissie samen 200 kg minder wegen dan de 6-cilindermotor (eveneens Euro VI) komt er evenveel extra laadvermogen vrij.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *