Volvo FH krachtpatser voor Kisjes

De Volvo FH 10×4 voor Kisjes Transport & Verhuur wordt ingezet voor transport en hijs- en montagewerkzaamheden waarbij een speciaal voertuig met hydraulische laadkraan vereist is. Door de 165 tonmeter kraan van Palfinger in combinatie met een flyjib en mechanische jib heeft de kraan een totale lengte van 36,5 meter en een draagvermogen van 1600 kilogram. Hierdoor is het voertuig bijna altijd in staat zijn eigen lading te plaatsen en hoeft er op de locatie geen extra telescoopkraan aanwezig te zijn.

De stad in

De truck kan door Kisjes worden ingezet als trekker met dieplader, maar ook enkel als bakwagen. De lading kan in dat geval boven de schotel worden geplaatst. “Doordat de bakwagen korter is dan 10 meter kunnen wij ook Amsterdam in. Bovendien kunnen we door de I-Shift met kruipversnellingen op locaties waar het krap is, zoals in stadscentra of op bouwplaatsen toch vrij makkelijk langzaam manoeuvreren. Dit heeft veel voordeel en maakt de truck multifunctioneel inzetbaar”, verklaart Gerbrand Oterdoom, directeur van Kisjes. 

Eerste Volvo

Het is de eerste Volvo-truck in het wagenpark van Kisjes. “Niet alleen door het specificeren van een chassis met de juiste lengte en een optimaal GVW is de truck multi-inzetbaar”, aldus Oterdoom. “Ook de optimale verhouding tussen hijscapaciteit van de kraan en de gewenste lengte heeft ertoe geleid dat de truck niet alleen lading kan vervoeren, maar die lading ook kan plaatsen. Hierdoor hoeft er negen van de tien keer geen extra kraan meer op locatie te staan. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten én in de CO2-uitstoot.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 397 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *