Volvo demonstreert kruipversnellingen

Onlangs introduceerde Volvo de ultralage kruipversnellingen voor de I-Shift voor het zware werk, dus in combinatie met de 750 pk motor. In de haven van het Zweedse Gotenborg zijn 40 containers geladen met Volvo-reserveonderdelen. De containers zijn vervolgens op 20 chassis geplaatst die een roadtrain vormen van 300 meter lang. Samen met de truck weegt dit 750 ton. De opdracht: met een Volvo FH16 vanuit stilstand wegrijden en daarbij 750 ton trekken over een afstand van 100 meter. De nieuwe kruipversnellingen maken het volgens Volvo mogelijk om zeer zware ladingen te trekken en weg te rijden op lastig terrein, en dat met een snelheid van slechts 0,5 km/u.

De Volvo FH16 die in de test wordt gebruikt, is voorzien van I-Shift met kruipversnellingen en de sterkste assen uit de reguliere productreeks van Volvo. De truck wordt gereden door Magnus Samuelsson, voormalig houder van de titel “World’s Strongest Man”.  “Er is maar weinig wat kan tippen aan het uitdagende gevoel van het opzoeken van je eigen fysieke grenzen. In de loop der jaren heb ik voor veel zware uitdagingen gestaan, maar dit is mijn zwaarste klus ooit”, zegt Magnus.

[responsive-video identifier=”5UUz1zTZFfU”]

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *