Volkswagen scoort in TÜV betrouwbaarheidslijst

De Volkswagen Caddy is in de 2014-editie van het zogeheten ‘TÜV Report Nutzfahrzeuge’ de onbetwiste betrouwbaarheidskampioen in de klasse van de ‘city vans’. In de leeftijdscategorie van drie tot vier jaar is 75,3 procent van de Caddy’s zonder gebreken gebleven. In de categorie van één tot twee jaar is dat zelfs 83,1 procent. Daarmee scoort de Caddy op alle fronten beter dan de vijf concurrenten die in het TÜV-rapport zijn opgenomen.

Transporter en Crafter

In het onderzoeksrapport van de TÜV laat ook de Volkswagen Transporter uitstekende resultaten noteren. In het segment van de ‘middelgrote bedrijfsauto’s’ vertoont hij een zeer gering aantal gebreken en verslaat hij al zijn concurrenten in de leeftijd van drie tot tien jaar.

Het grootste model bestelauto van Volkswagen, de Crafter, neemt ook de grootste voorsprong op de concurrentie. In het segment van de ‘grote bedrijfsauto’s’, waarin de TÜV negen verschillende modellen onderzocht, vertoont de Crafter in alle leeftijdsklassen beduidend minder gebreken dan de concurrentie. In de leeftijdscategorieën van één tot twee en van drie tot vier jaar neemt de Crafter een voorsprong van respectievelijk acht en tien punten in eindtotaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *