Viscokoppelingen in programma Nissens Nederland

De reden voor deze uitbreiding is de filosofie van ‘one stop shopping’ voor de truckmarkt, aldus Nissens-topman Klavs T. Pedersen: “Wij zien een groot potentieel voor viscokoppelingen en verwachten hier dan ook veel van. Deze eerste 36 items zijn een welkome aanvulling op het Nissens programma. Hiermee zetten we een belangrijke stap als totaalleverancier voor motorkoeling- en airco-producten.”

Onderzoek en ontwikkeling voor viscokoppelingen zijn gestart in het najaar van 2014. In ruim 20 maanden heeft Nissens deze lijn tot in het kleinste detail uitgewerkt. “We hebben een set-up gemaakt waarin we het juiste assortiment in het hoogste kwaliteitsniveau snel kunnen leveren. Bij de introductie van deze groep is winst niet de grootste drijfveer maar het leveren van de juiste kwaliteit. De belangrijkste doelstelling van Nissens is een succesvolle introductie op de markt.”

In directe verhouding

De focus op kwaliteit richt zich vanaf het begin vooral op de modulatie van de viscokoppeling. Door het aanbieden van zowel elektrische als bi-metaal viscokoppelingen levert Nissens een product afgestemd op de rijwind voor een optimale rij ervaring.

“Met de Nissens viscokoppelingen moduleert de koppeling de snelheid van de ventilator met een snelle activering tussen in-en uitschakelen. Dit soort modulatie zorgt voor een optimale en efficiënte ventilatorsnelheid waardoor de behoefte aan motorvermogen en verbruik vermindert”, aldus Jesper Petersen die bij Nissens verantwoordelijk is product en kwaliteit.

Het volledig gamma viscokoppelingen is geproduceerd volgens de OE-normen.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *