Violeta Bulc nieuwe transportcommissaris

Hoewel Bulc niet te veel politieke ervaring heeft, ze is afkomstig uit het zakenleven, antwoordde ze naar behoren op diverse kwesties die nu in het Europese transport spelen. Ook Nederlandse parlementaire vertegenwoordigers concludeerden dat ze zich voldoende had bewezen, waardoor voldoende parlementariërs de door voorzitter Juncker geïnitieerde kandidatuur van Bulc ondersteunen.

Bij haar mandaat heeft de Europese Commissie in elk geval duidelijk geschreven dat ze leiding zal gaan geven aan ‘diverse innovatieprojecten in Europa’, wat erop wijst dat lopende kwesties als het TEN-T project gewoon in ontwikkeling blijven.

Ten aanzien van de diverse tolideeën in Europa heeft ze haar gehoor verzekerd dat welke vorm van discriminatie dan ook, te zullen verbieden. Dat ligt natuurlijk voor de hand, maar zowel Duitsland als Frankrijk zijn nog altijd niet geheel bevrijd van voornemens om alleen buitenlands verkeer tol te laten betalen voor gebruik van het wegennet.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *