Vier Scania’s op LNG voor Rotra

Deze uitbreiding faciliteert verdere groei en betekent een nieuwe stap in de verduurzaming van Rotra’s activiteiten en in het streven continu in te zetten op innovatieve, duurzame transportoplossingen. De vier nieuwe trucks zullen eind van het jaar worden geleverd. Daarbij werkt Rotra momenteel aan de aanleg van een eigen container terminal bij haar vestiging in Doesburg die voorzien zal worden van een multimodaal LNG-vulstation. Dit station zal zowel trucks als schepen voorzien van LNG. Daarmee krijgt Rotra de beschikking over een eigen LNG afvulpunt.

Beperkingen

LNG voldoet als alternatieve brandstof aan de strengste milieueisen en kent derhalve geen beperkingen. LNG als brandstof verbrandt schoner dan diesel: aanzienlijk minder uitstoot van fijnstof en CO2. Bovendien zijn de nieuwe trekkers stiller dan een conventionele dieseltruck; de LNG truck is PIEK QuietTruck gecertificeerd voor stille distributie buiten venstertijden. Hiermee wordt een substantiële bijdrage geleverd aan de reductie van geluidsoverlast in met name binnensteden. De nieuwe trucks zijn voorzien van Euro 6 motor en van zogenaamde lane departure warning ten behoeve van de veiligheid. Daarbij beschikken ze over 2 RVS brandstoftanks, met een opslagtotaliteit van 350 liter, die gemonteerd zijn aan het Scania P340 trekkerchassis. Aangezien LNG uitsluitend vloeibaar blijft bij lage temperaturen, zijn de tanks dubbel geïsoleerd en bovenal is vervliegen van brandstof tot een minimum beperkt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *