Veldhuizen ontwikkelt eigen dubbellucht traileras

Door de grote afmetingen en het hoge brandstofverbruik wordt er volgens Veldhuizen tegenwoordig meer gebruik gemaakt van een lage oprijwagen. Lage oprijwagens hebben een laadvermogen van maximaal 18 ton.

Om dit laadvermogen te verhogen heeft Veldhuizen Wagenbouw in eigen beheer een dubbellucht as ontwikkeld voor 17,5” banden. Voor een comfortabel rijgedrag is de fuseepen ver naar buiten geplaatst, zodat er tijdens rijden over oneffenheden weinig krachten ontstaan in de stuurinrichting.

De nieuwe as wordt geplaatst op een as afstand van 1,81m en wordt uitgevoerd met vier banden in de maat 245/70R17,5”, zodat er een toegestane aslast ontstaat van 10 ton.  Het totaalgewicht wordt zo 31,5 ton. Bij een eigen gewicht van 10.300 kg wordt het laadvermogen 21 ton.

De oprij CF 32-90 heeft een bakmaat van 9,00×2,55m. en een laadvloerhoogte van 88 cm. De oprij CF is te leveren met standaard oprijgoten van 2,30m en een oprijhoek van 12°.

Er is ook een uitvoering met twee oprijkleppen leverbaar. Deze zijn uitgevoerd inclusief een stootbalk, verlichting en een kentekenplaat. Zo kan er ook legaal gereden worden met lading die uitsteekt.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *